Daim-islagkage med mandelmarengsbund
Jeg har lovet at lægge denne opskrift på vores hjemmeside. I virkeligheden kommer den fra www.magasinetmad.dk, men her er den alligevel (jeg har dog puttet mere Daim i):
Til 8 pers. (hvis man kan lade være med at spise for meget):
Mandelmarengsbund:
- 150 g mandler
- 2 1/2 dl flormelis
- 1 tsk bagepulver
- 4 æggehvider
- springform 24 cm. diameter
- smør og hvedemel til formen
Daim-is:
- 3/4 dl sukker
- 4 æggeblommer, past.
- 3 dl piskefløde
- 1 1/2 dobbel-Daim
- 1 tsk vaniljesukker
Pynt:
- 1/2 dobbel-Daim
- evt. jordbær
Sådan gør du:
- Mandelbund: Tænd ovnen på 175 grader. Smør springformen og drys den med mel.
- Hak mandlerne meget fint (de skal ikke smuttes) i en blender eller foodprocessor. Bland mandler, flormelis og bagepulver i en skål. Pisk æggehviderne helt stive i en anden skål, og vend dem i mandelblandingen.
- Hæld marengsdejen i springformen, og bag den i ovenen i ca. 30 minutter. Tag den ud og lad den køle helt af i formen.
- Daim-is: Pisk sukker og æg til en lys og luftig masse. Pisk fløden til let skum i en anden skål.
- Vend hakket Daim og vaniljesukker i æggemassen. Vend derefter flødeskummet i, så det bliver en luftig creme.
- Hæld cremen over den afkølede marengsbund i springformen. Dæk med film, og sæt i fryseren i min. 4 timer.
- Tages ud af fryseren ca. 30 før servering og pyntes med hakket Daim og evt. halve jordbær.