Chokoladefondant med blødende hjerte
Denne dessert smager fantastisk og er så nem at lave. Den kan alle lave. Den er taget fra DR’s Det Søde Liv. Fordelen ved denne kage, i forhold til andre kager med blødende hjerte, er at denne laves af én dej. Mange andre skal laves af to. 4 stk. Man skal kun have én hver – det er rigeligt!
- 100 g. god mørk chokolade 64% (jeg kan ikke finde denne “styrke”, men har prøvet både med 54% og 70% og de blev begge dejlige
- 100 g. smør (bedst med rigtig smør)
- 50 g. sukker (gerne rørsukker)
- 40 g. mel
- 100 g. æggeblomme (past.)
- 50 g. æggehvide (past.)
- + lidt neutral olie til at smøre formene med (jeg bruger bake-spray – det kan bl.a. købes i Schlecker)
Chokoladen finthakkes og smeltes med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun netop smelte og ikke blive for varmt. Melet sigtes ned i chokoladeblandingen, rør godt. Tilsæt blommer og hvider og rør godt.
4 muffin alu-forme (ca. 6 cm i diameter og ca. 4 cm høje) smøres grundigt med neutral olie. Klip strimler af bagepapir. Klip også små cirkler af bagepapir, der passer til bundens størrelse og læg dem i formene. (Jeg slås ALTID med det papir, så jeg har bagt dem uden – altså bare i smurte muffin forme, og med lidt forsigtighed kan de godt løftes ud af formen bagefter, uden at lave ulykker).
Dejen fyldes i de smurte og bagepapirsforede forme. De fyldte forme opbevares tildækket i køleskab indtil de skal bages – bag dem endelig først, lige inden de skal serveres – absolut nybagte og stadig lune.
Hold øje med dem i ovnen. Du kan tydeligt se, hvor meget af kagen der er flydende i midten. Når de kun lige ser ud til at være bagt på midten skal de ud hurtigt, ellers får de for meget. Det tager ca. 9-11 minutter ved 200 grader (forvarmet ovn).
Velbekomme.