Chokoladekage
Dette er blevet min favorit-chokoladekage, der er dejlig svampet og bliver ikke tør. Den er oprindeligt fra himmelske-kager.blogspot.dk.
Chokoladekage
(passer til en bradepande på ca. 30×40 cm)
150 g smør
450 g sukker
3 æg
75 g kakao
600 g hvedemel
3 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
7 1/2 dl kærnemælk
en hel del flormelis til glasur
- Smelt smørret i en lille gryde og rør det det med sukkeret.
- Tilsæt æggene et ad gangen og pisk det hele lyst og skummende.
- Bland kakao, mel, natron og vanilje og sigt det i dejen skiftevis med kærnemælken.
- Fordel dejen i en bradepande med bagepapir.
- Bag kagen på den næstnederste rille i ovnen ved 200 C i 30-35 minutter.
- Når kagen er afkølet overtrækkes den med et tykt lag hvid glasur.